Meestel is dit echter een zeer beperkte dekking en het is dan ook zeker de moeite waard om dit na te vragen bij uw verzekeraar. Uw zonnepanelen aanvullend verzekeren kan een uitkomst bieden. Wanneer uw panelen schade oplopen, door bijvoorbeeld hevige weersomstandigheden, dan bent u er zeker van dat reparatie of vervanging gedekt is.

EnerSolar raadt aan uw zonnepanelen te verzekeren, het gaat immers om een waardevolle lange-termijnivestering. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met Solar Insurance & Finance (Solarif). Solarif is een onafhankelijke makelaar gespecialiseerd in het verzekeren van zonnestroominstallaties. Solarif verzekert zowel installaties op daken bij particulieren en bedrijven alsmede professionele zonnestroomparken, in heel Europa.

Voor de klanten van EnerSolar biedt Solarif een uitgebreide verzekering voor uw zonnepanelen. U bent verzekerd tegen schades door van buitenkomende onheilen zoals hagelschade, blikseminslag, vandalisme, diefstal en brand. Daarnaast bent u verzekerd tegen productieverlies. Als uw zonnepanelen zijn gestolen of beschadigd, moet u immers stroom afnemen van uw energiebedrijf. Ook hier bent u bij Solarif voor verzekerd.

 

Waarom kiezen voor een verzekering van Solarif?

1.   Gemak: in één keer een volledige dekking voor uw kostbare installatie
2.   Zorgeloos: er is nooit sprake van onderverzekering
3.   Geen discussie of uw zonnepanelen wel of niet worden gedekt door uw opstalverzekering
4.   Bij ons zijn uw zonnepanelen verzekerd tegen diefstal, ongeacht of er sporen van braak aanwezig zijn
5.   Compensatie van uw productieverlies
6.   Solarif werkt samen met HDI-Gerling Verzekeringen N.V.
7.   Solarif biedt zekerheid
8.   Na het eerste jaar maandelijks opzegbaar

 

Verzekeringspremie

Installaties met een waarde tot € 400.000,- kunnen worden verzekerd tegen een premie van 2,25% van het factuurbedrag (inclusief installatiekosten) met een minimum van € 45,- per jaar, plus assurantiebelasting en poliskosten.

Wanneer u via EnerSolar een verzekering bij Solarif afsluit, krijgt u de premie voor het eerste jaar cadeau van EnerSolar. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Download hier de factsheet van de Solarif verzekering