Wilt u zonnepanelen zakelijk aanschaffen? Als ondernemer levert investeren in zonnepanelen vaak een rendement op van boven de 15%. Een slimme investering, want u bespaart op energiekosten en bent bovendien direct duurzaam aan het ondernemen.

Maak een afspraak voor advies

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen

Wanneer u overweegt om zonnepanelen zakelijk aan te schaffen voor uw bedrijf dan brengt dit automatisch een aantal (fiscale) voordelen met zich mee:

  • Zonnestroom is vaker goedkoper dan grijze stroom

  • Subsidie op de investering

  • Duurzaam maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij geven u graag advies over subsidie en financiering. Voor kleine zonne-installaties kunnen wij, na een bezoek op de locatie, meteen een advies uitbrengen. Voor grotere systemen maken onze engineers een analyse om voor u een optimaal rendement te behalen.

Neem contact op voor advies

Advies over zonnepanelen zakelijk aanschaffen

EnerSolar neemt in het advies altijd de mogelijkheden voor fiscaal voordeel en subsidie mee, om u een realistisch beeld te geven van uw investering en terugverdientijd. Wij kijken dan naar eventuele subsidiemogelijkheden, de opties voor externe financiering voor bedrijven en belastingvoordelen.

Subsidie en fiscale voordelen zonnepanelen

De overheid stimuleert het duurzaam omgaan met energie en verstrekken daarom diverse subsidies voor het gebruik van duurzame energie. Als bedrijf kunt u ook gebruik maken van fiscale voordelen, zodat een deel van de investering in zonnepanelen kan worden terugverdiend. Deze voordelen kunnen oplopen tot 88% op de investering.

Wilt u alvast een voorbeeldpakket zien met 100 zonnepanelen? Bekijk dan hier het ZonZakelijk pakket.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Eén van de fiscale voordelen is de Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor 2018 geldt een aftrekbedrag van 55,5%. Dit betekent dat u dit percentage van de investeringskosten kunt aftrekken van de fiscale winst. Dit bedrag komt bovenop de gebruikelijke afschrijving. Het resultaat is dat u uiteindelijk minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betaalt. De regeling wordt uitgevoerd door Agentschap NL en de Belastingdienst.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als u vanuit zakelijk oogpunt wilt investeren in zonnepanelen, is het verstandig de mogelijkheden van de KIA te benutten. Dit is een extra aftrekpost voor investeringen die de fiscale winst van een bedrijf verlaagt.

Stimulering Duurzame Energie (SDE+)

Eventueel kan een onderneming ook gebruik maken van de regeling Stimulering Duurzame Energie (SDE+) van de landelijke overheid. Als uw organisatie meer dan (of) 15 kWp hernieuwbare energie opwekt komt u in aanmerking voor subsidie per geproduceerd kWh (tot 15 cent per kWh). Hierdoor wordt het prijsverschil tussen het afnemen van grijze stroom (voordelig voor bedrijven) en het opwekken van groene stroom gecompenseerd.

Advies over zonnepanelen zakelijk aanschaffen

Wij geven u graag advies over zakelijk zonnepanelen aanschaffen. Van advies en financiering tot installatie en onderhoud. Zo bent u verzekerd van een systeem wat optimaal functioneert en blijft functioneren.

Maak een afspraak